Maksut

Partio on pääsääntöisesti erittäin halpaa. Alle on koottu erilaisia partiossa kerättyjä maksuja. Niiden lisäksi partio voi aiheuttaa kertaluontoisia kuluja varustehankintojen tai kirjallisuuden ostamisen muodossa.

Jokihisten tilinumero on FI08 4055 0010 7081 43. Lippukunnan keräämät maksut maksetaan lippukunnan tilille niin, että viestissä kerrotaan maksun aihe ja osallistujan nimi esimerkiksi näin: Jäsenmaksu 2020, Pinja Partiolainen.

Jäsenmaksut

Säännöllisesti partiotoimintaan voivat osallistua lippukunnan jäsenet. Jäsenyyden voimassaolo edellyttää jäsenmaksujen suorittamista.

Suomen Partiolaisten jäsenmaksu

Lippukunnan j√§senet ovat Suomen Partiolaisten (SP) j√§seni√§. J√§senmaksu sis√§lt√§√§ keskusj√§rjest√∂n ja partiopiirin osuudet. P√§√§kaupunkiseudulla maksu on perheen ensimm√§isest√§ partiolaisesta ja kaikista yli 17-vuotiaista¬†noin 65 ‚ā¨¬†vuonna 2020. Seuraavista korkeintaan 17-vuotiaista maksu on pienempi.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset voi myöntää vapautuksen SP:n jäsenmaksusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota.

Lippukunta saa jäsentensä maksuja vastaan monenlaista tukea keskusjärjestöltä ja erityisesti partiopiiriltä. Yksittäinen jäsen saa jäsenmaksuaan vastaan:

Jäsenelle tulee syksyisin lasku seuraavan vuoden jäsenmaksusta. Lasku maksetaan mukana tulevien ohjeiden mukaisesti suoraan SP:n pankkitilille.

Lippukunnan jäsenmaksu

My√∂s lippukunnalla on oma j√§senmaksu, jolla katetaan osa toiminnan kuluista. J√§senmaksu voidaan ker√§t√§ Suomen Partiolaisten j√§senmaksun yhteydess√§ tai erikseen. Vuonna 2020 ker√§t√§√§n SP:n laskun yhteydess√§¬†15 ‚ā¨:n¬†j√§senmaksu kaudelle 2021.

Lippukunnan aloitusmaksu

Uusi j√§sen maksaa liittymisvuonnaan j√§senmaksun sijaan erillisen liittymismaksun. Aloitusmaksulla katetaan partiohuivi, merkkej√§, suorituskirjoja ja toiminnan muita kuluja. Vuonna 2020 aloitusmaksu on 20 ‚ā¨.¬†Se tulee maksaa omatoimisesti lippukunnan tilille. Erillist√§ laskua ei l√§hetet√§.¬†

Tapahtumakohtaiset maksut

Viikkokouksista ei normaalisti kerätä minkäänlaista maksua. Useimmilla muilla tapahtumilla sen sijaan on osallistumismaksu. Alla on esimerkkejä erilaisista partiotapahtumista ja niiden tyypillisistä maksukäytännöistä.

Retket ja vaellukset

Lippukunnan itse j√§rjest√§mist√§ retkist√§ ja vaelluksista perit√§√§n¬†noin 5‚Äď20 ‚ā¨:n¬†suuruinen osallistumismaksu. Sill√§ katetaan osa lippukunnalle aiheutuvista kuluista. P√§iv√§retket maksavat tavallisesti¬†5‚Äď10¬†‚ā¨¬†ja y√∂nyliretket¬†10‚Äď20 ‚ā¨. Alle kouluik√§iset p√§√§sev√§t retkille maksavien vanhempiensa seurassa ilmaiseksi. Maksu maksetaan lippukunnan tilille ilmoittautumisen yhteydess√§. Maksu sis√§lt√§√§ ohjelman, ruoat ja majoittumisen.

Muiden järjestämistä retkistä osallistumismaksut maksetaan lippukunnalle, joka välittää ne tapahtuman järjestäjälle.

Joskus retkikohde on sen verran kaukana, että osallistumismaksun lisäksi peritään myös matkakuluja. Lähellä oleviin kohteisiin kuljetaan julkisilla kulkuvälineillä tai kimppakyydeillä.

Leirit

Pidemm√§t leirit maksavat leirin kestosta, leiripaikasta, ohjelmasta, j√§rjest√§j√§tahosta jne. riippuen¬†noin 60‚Äď200 ‚ā¨. Ulkomaille suuntautuvat leirimatkat maksavat matkakulujen vuoksi huomattavasti enemm√§n. Leirimaksut maksetaan lippukunnalle, joka v√§litt√§√§ ne leirin j√§rjest√§j√§lle.

Kalliimpiin leireihin on usein mahdollista saada stipendejä tai alennuksia perheen taloudelliseen tilanteeseen perustuen.

Partiotaitokilpailut

Järjestäjä perii kilpailuvartiokohtaisen osallistumismaksun, jonka lippukunta maksaa osallistujien puolesta pääsääntöisesti kokonaan.

Lisäksi saatetaan periä erillisiä osallistuja- tai vartiokohtaisia matkakuluja. Nämä kulut maksetaan lippukunnalle, joka välittää ne kilpailun järjestäjälle.

Koko lippukunnan tapahtumat

Koko lippukunnan yhteiset kauden aloitus- ja lopetustapahtumat sekä joulu- ja muut juhlat ovat osallistujille useimmiten ilmaisia. Mahdollisuus vapaaehtoiseen ruokarahaan saattaa joskus olla.

Kurssit

Olennainen osa partiota on kouluttautuminen. Kursseilla pätevöidytään partiopesteihin, opitaan uusia taitoja ja verkostoidutaan. Koska kursseille osallistuminen vaatii pohjatietoja ja valmiuksia toimia itsenäisesti ilman oman ryhmän tukea, on kursseille alaikäraja. Useimmiten se on ainakin 15 vuotta.

Kursseille on yleens√§¬†noin 5‚Äď130 ‚ā¨:n¬†kurssimaksu. Laajimpien kurssien hinta on viel√§ suurempi. Kokonaan ilmaisiakin kursseja on kuitenkin tarjolla.

Lippukunta tukee kouluttautumista, joka liittyy partiopestiin. Vuonna 2020 lippukunta kustantaa kaksi kunkin johtajan pestejä tukevaa kurssia. Joissain tapauksissa tukea voi saada myös esimerkiksi partiopiiriltä. Mahdolliset omat osuudet maksetaan lippukunnalle, joka välittää ne kurssin järjestäjälle.

Jokihiset Expanded Navigation


×

Jokihiset Site Map


×

Menu Kirjaudu sisälle