Tervetuloa Jokihisten matkaan syksyllä 2014!

26.08.2014, Kirjoittaja: Ilari

Näin vain se partiosyksy sitten taas alkaa. Tulossa on paljon uusia hienoja juttuja sekä lapsille että aikuisille. Jokihiset-lippukunnassamme on nyt neljä säännöllisesti kokoontuvaa toimintaryhmää: Vesinokkaeläimet (tarpojatytöt), Mursut (tarpojapojat), Delfiinit (sudenpentuja) ja vielä nimeämätön uusi sudenpentulauma. Hurjaa, miten joukkomme kasvaakaan!

Tämän hetken johtajisto

Samoajat toimivat tarpojavartioiden johtajina, minkä lisäksi samoajien omaa toimintaa ollaan kovasti aloittamassa yhteistyössä muiden lippukuntien kanssa. Samoajien ja tarpojien tukena eli luotsina toimii Ilari. Delfiinien johtajina eli akeloina toimivat Miia, Riina ja Ilari. Uuden lauman akeloita ovat Hanna ja Ilari. Johtajat ovat tavattavissa viikkokokousten yhteydessä.

Lippukunnan hallituksessa istuvat Annukka, Kati, Tuukka ja Ilari. Lisäksi Kati toimii lippukunnan varajohtajana, jäsenrekisterivastaavana, kalustovastaavana ja www-vastaavana. Viikkotoiminnan ohella Ilari on lippukunnanjohtaja, rahastonhoitaja, koulutusvastaava ja uusien jäsenten yhteyshenkilö. Retkillä johtajistoa auttamassa ovat johtajien omat perheet ja partiolaisten vanhempia ja sisaruksia.

Mukaan toimintaan toivotaan erityisesti uusia aikuisia, jotka mahdollistavat omalla panoksellaan maailman parhaan harrastuksen lapsille, nuorille ja itselleen. Lippukunnasta löytyy mielekästä tekemistä niin viikkotoiminnassa, retkillä, hallinnossa kuin suurten tapahtumien organisoimisessakin.

Paljon muutakin kuin viikkokokouksia

Viikkotoiminta on partion perustoimintaa. On tärkeää, että partiolaiset ovat mahdollisimman usein paikalla, koska käsiteltävät asiat kestävät usein monen kokouskerran verran, eikä kenelläkään ole kivaa, jos osa porukasta on jatkuvasti ihan ulalla siitä, mitä tapahtuu.

Myös retket, partiotaitokilpailut, leirit ja monet muut tapahtumat kuuluvat olennaisena osana partio-ohjelmaan. Esimerkiksi retkillä opetellaan ja tehdään paljon sellaista, mitä kololla ei kerta kaikkiaan ole mahdollista tehdä. Harrastuksesta jää kaikkein mieleenpainuvimmat osat kokonaan pois, jos osallistuu pelkästään viikkokokouksiin.

Tavoitteena on, että kaikki partiolaiset osallistuvat kaikkiin omalle ikäkaudelleen tarjottuihin tapahtumiin. Olisi hyvä ottaa tavaksi osallistua niin moneen tapahtumaan kuin suinkin aikataulullisesti on mahdollista. Lippukunta pystyy hallituksen päätöksellä tukemaan jäseniään myös yksittäisten tapahtumien osallistumismaksuissa. Nämä päätökset tehdään luottamuksellisesti eikä tieto asiasta leviä hallituksen ulkopuolelle. Taloudellinen tilanne ei saa olla este partion harrastamiselle.

Muistattehan aina ilmoittautua kaikkiin tapahtumiin pyydetyllä tavalla ja perua osallistumisen ajoissa! Sairastumiselle ei voi mitään, mutta siitäkin täytyy ilmoittaa.

Syksyn tapahtumat

Saatte tämän tervetulokirjeen mukana Jokihisten alustavan tapahtumakalenterin. Tapahtumakalenteriin mahdollisesti tulevista muutoksista tiedotetaan nettisivuilla www.jokihiset.fi, sähköpostilla, kotiin tulevilla tapahtumakirjeillä ja joskus myös tekstiviesteillä tai puhelimitse. Tulossa on itse asiassa myös virallinen Facebook-sivu ja ikäkausikohtaiset sähköpostilistat, mutta niistä lisää myöhemmin!

Jos jollekin suunnitellulle viikonlopulle sattuu esim. koulun tapahtumia, olisimme kovin iloisia, jos saisimme tietää siitä hyvissä ajoin.

Syksyn tapahtumista erityispoimintana täytyy mainostaa Tervetuloa partioon -kurssia torstaina 11.9. Kurssi järjestetään poikkeuksellisesti täällä Helsingistä katsoen todella pohjoisessa, omalla kolollamme Jokiniemen koululla! Ilmoittele, jos haluat mukaan!

Kyseinen kurssi on suunnattu ihan kaikille partiotoimintaan jollakin tavalla mukaan tuleville aikuisille, myös sellaisille vanhemmille, joilla ei ole aikaa tai halua juuri nyt olla toiminnassa aktiivisesti mukana. Lippukunta maksaa tälle kurssille osallistumisen, vaikka kurssilainen ei olisikaan pää kolmantena jalkana välittömästi rientämässä tekemään vapaaehtoistyötä. Sellaiseen innostumisen vaara tässä kyllä toisaalta on…

Toisena poimintana lähiajoilta voisi esiin nostaa ensi viikonlopun. Lauantaina on ensimmäinen koko perheelle suunnattu retki ja sunnuntaina yhdistetty vanhempainilta ja suunnittelukokous. Vanhempainilta on hyvä tilaisuus kysyä mieltä askarruttavat kysymykset. Ilmoittautumisohjeet tulevat nettiin lähipäivien aikana! Käythän usein kurkkimassa! :)

Yhteystiedot ja yhteydenotot

Uusille partiolaisille tulee kirjeen mukana esite, josta selviävät oman ryhmän johtajien yhteystiedot. Olkaa viikkotoimintaan liittyvissä asioissa ensisijaisesti yhteydessä oman ryhmänne johtajiin. Olen myös lippukunnanjohtajana ja uusien jäsenten yhteyshenkilönä käytettävissänne mihin tahansa partioasiaan liittyen.

Erikoistarjous sudenpentupaitasta

Sudenpennut saavat kirjeen mukana Scandinavian Outdoorin mainoksen, jossa esitellään Pääkaupunkiseudun Partiolaisten neuvottelema erikoistarjous sudenpentupaidasta. Kyseessä on harvinaisen hyvä diili: paitsi että se on ostajalle normaalihintaa halvempi, muutama euro kanavoituu suorana tukena takaisin omalle lippukunnalle.

Virallinen sudenpentupaita ei ole pakollinen hankinta ja sen voi korvata millä tahansa tummansinisellä pitkähihaisella collegella.

Pyydä uusia mukaan!

Melkein kaikkiin Jokihisten ryhmiin mahtuu uusia jäseniä. Vain Delfiinit on tällä hetkellä täysi. Pyytäkää lasten ja omatkin kaverit mukaan! Seuraan voi liittyä missä vaiheessa vuotta tahansa. Olemme loppujen lopuksi ihan mukavaa porukkaa.

Johtajiston puolesta

Ilari Laitinen
lippukunnanjohtaja
Jokihiset ry
045 6738727
ilari ät jokihiset.fi

Liite: Jokihisten syksy 2014.pdf

Jokihiset Expanded Navigation


×

Jokihiset Site Map


×

Menu Kirjaudu sisälle